ФИГУРАНТ

Юрій Терентьєв «кришує» Яценко по справі фонтану на 20 мільйонів?

Антимонопольний комітет уже два роки ховає розслідування Черкаського відділення АМКУ про скандальний розіграш більше 20 мільйонів гривень на реконструкції фонтану в Умані – у центрі мажоритарного виборчого округу Антона Яценка.

Восени 2016 року три компанії розіграли 23,10 млн грн на реконструкції фонтану в Умані. Залучення грошей на роботи лобіював нардеп Антон Яценко, а сам фонтан став його «візитівкою» у представленні себе виборцям.

Фонтан в Умані за допомогою технологій відтворює проековані зображення

Змова була настільки необережною, що учасники торгів (ТОВ «Імперія води Україна», ТОВ «МБП-Тепломережа» та ПП «Центр-Монтаж-Енерго») повписували одне одного у субпідрядники – і не побоялись надати це потрійне комбо у тендерних пропозиціях.

  

У квітні 2017 року Черкаське відділення АМКУ під керівництвом Юлії Чемич розпочало справу про ймовірне порушення конкурентного законодавства цією трійцею.

21 червня 2017 року черкаські антимонопольники оштрафували одного з відповідачів за неподання інформації на вимогу, уже 23 червня на очільницю Відділення зійшов гнів нардепа. Яценко написав голові АМКУ Юрію Терентьєву сповнений напруги коментар про «рекет и вымогательство» з боку черкаської антимонопольниці, що дозволила собі зайнятись фонтанним розпилом:

Не знаємо, чи цей коментар був вирішальним, але вже 29 червня 2017 року центральний апарат АМКУ забрав у черкаського відділення справу про фонтан (про це антимонопольники повідомили черкаського журналіста Артура Чемериса у відповідь на запит).

Отже через тиждень виповниться друга річниця, як ця справа припадає пилом десь у офісі Юрія Терентьєва. Чи зрушиться справа з місця після обрання нового парламенту, до якого Антон Яценко переобереться з високою ймовірністю, бо популярна «Слуга народу» виставила проти нього відверто слабкого конкурента? Чекати відповіді на це питання залишилось недовго.

Источник:  nashigroshi